Головна Новини На Тернопільщині бракує медичних працівників

На Тернопільщині бракує медичних працівників

Щороку у третю неділю червня вітаємо із Днем медичного працівника усіх фахівців, які працюють у цій сфері. Лікарі та медичний персонал завжди потрібні як у системі державної медицини, так і в приватних клініках. З початку 2021 року через Тернопільську обласну службу зайнятості роботодавці, які працюють у сфері медицини, шукали працівників на 232 вакансії.

Найвищою була зарплата у лікаря-терапевта та анестезіолога – до 15 тисяч грн. На 17.06.2021 у медзакладах актуальними є 13 вакансій. Потрібні лікарі: акушер-гінеколог, анестезіолог, дерматовенеролог, лікар-лаборант, невропатолог, терапевт, хірург-проктолог, загальної практики – сімейний лікар, а також медсестри (медбрати). Інформацію про ці місця праці можна отримати у Тернопільському МРЦЗ, Кременецькій та Підволочиській райфіліях ОЦЗ, а також у відділі організації рекрутингу та партнерства у сфері зайнятості Тернопільського ОЦЗ (тел. 22-02-01).

Загалом, у кожному зі згаданих працівників роботодавці хочуть бачити не лише професіонала своєї справи, а й ввічливу, акуратну, уважну людину, яка добросовісно відноситься до роботи та вміє спілкуватися з клієнтами. Зарплата – орієнтовно 9000 грн на місяць. Якщо у Вас немає відповідної освіти, за спрямуванням служби зайнятості професію молодшої медичної сестри з догляду за хворими можна здобути в Заліщицькому вищому професійному училищі, Івано-Франківському та Рівненському центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Термін навчання 3 місяці. Після його завершення слухачі отримують свідоцтво державного взірця. Фінансування витрат на навчання, проживання, медичний огляд та проїзд безробітних здійснюється за рахунок Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Також, деякі категорії громадян можуть отримати безкоштовний ваучер для підготовки, підвищення кваліфікації за спеціальностями «Медицина», «Медична психологія», «Медсестринство». За більш детальною інформацією зверніться у місцевий підрозділ служби зайнятості. Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Тернопільського ОЦЗ