Головна Новини На Тернопільщині близько 40 сімей скористаються державною підтримкою для придбання житла

На Тернопільщині близько 40 сімей скористаються державною підтримкою для придбання житла

До кінця року близько 40 сімей учасників АТО/ОСС та внутрішньо переміщених осіб зможуть скористатися державною підтримкою та придбати квартири для своїх сімей. Про це йшлося під час наради з керівниками провідних будівельних організацій області, де обговорили стан житлового будівництва та перспективи забезпечення громадян доступним житлом.

«Незважаючи на збільшення обсягів житлового будівництва, актуальним залишається питання щодо створення умов, за яких усі змогли б реалізувати своє право на житло. Насамперед це стосується пільгових категорій громадян, таких як учасники АТО/ОСС, внутрішньо переміщені особи, багатодітні сім’ї та інші пільговики», – зазначив заступник голови обласної державної адміністрації Олег Валов.

В області реалізується низка державних та місцевих програм із надання підтримки громадянам у забезпеченні житлом. Зокрема у поточному році Тернопільським регіональним управлінням Державної спеціалізованої фінансової установи „Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву” надано підтримку у забезпеченні житлом 9 сім’ям, з яких 5 сімей учасників проведення антитерористичної операції.

Під час наради обговорили механізм реалізації державної підтримки громадян, адже змінами до ЗУ ”Про Державний бюджет України на 2019 рік” на 300 млн. грн. збільшено обсяг фінансування за державною програмою забезпечення громадян доступним житлом. Також додатково передбачено 200 млн. грн. на фінансування нової бюджетної програми для надання довгострокових іпотечних кредитів на придбання житла внутрішньо переміщеним особам, учасникам АТО/ОСС.

Довідково:

Упродовж першого півріччя 2019 року в області введено в експлуатацію 199,6 тисяч квадратних метрів загальної площі житла, що складає 273 % до минулорічного показника. Обсяг інвестицій у житлове будівництво – 874,6 мільйонів гривень, що на 22 % більше минулорічного.

За обсягами введеного в експлуатацію житла область займає дев’яте місце в Україні. Зростання житлового будівництва пов’язано зі стабілізацією ринку та запровадженням так званої „будівельної амністії” для індивідуального житла, збудованого у попередні роки.