Головна Новини На Тернопільщині безлад у трудових відносинах врегульовує управління Держпраці

На Тернопільщині безлад у трудових відносинах врегульовує управління Держпраці

Питання легалізації трудових відносин, детінізації заробітної плати, погашення заборгованості перед працівниками були розглянуті на колегії Управління Держпраці у Тернопільській області.
Так, з метою профілактики порушень трудового законодавства посадові особи відділу виступили на 235 семінарах, нарадах та лекціях для керівників та працівників підприємств. За 9 місяців було виявлено 900 порушень вимог законодавства про працю. У ході перевірок за звітний період було виявлено 18 суб’єктів господарської діяльності області, які мали заборгованість із виплати заробітної плати 1394 працівникам, у тому числі 98 звільненим, на загальну суму понад 3,8 млн. грн. У 17 роботодавців виявлені порушення щодо оформлення трудових відносин – 12 працівників були зайняті без оформлення трудових договорів, 3 працівників виконували роботу на підставі цивільно-правових договорів, які мали ознаки трудових та 39 працівників були зайняті без повідомлення ДФС.

За 9 місяців було виявлено 7 суб’єктів господарської діяльності, які порушували мінімальні гарантії в оплаті праці щодо 8 працівників та 4 роботодавців не дотримували розмір мінімальної заробітної плати щодо 14 працівників.

Загальна сума усіх штрафних санкцій склала 2,9 млн. гривень. Лише з початку року з 5 працівниками укладені трудові договори, 880 працівникам виплачено заборгованість із заробітної плати на загальну суму понад 1,9 млн. гривень.