Головна Новини На Тернопільщині батьки висунули школі і владі ультиматум

На Тернопільщині батьки висунули школі і владі ультиматум

 

Повідомлення про те, що у Бучацькому районі в селі Космирин батьки не пускали дітей до школи сколихнуло мережу Інтернет. Все через погані умови, оснащення школи. Про це у ФБ написала Мар’яна Деркач.

“На Тернопільщині, Бучацького району в селі Космирин проходить страйк. З 14 вересня на шкільні заняття не прийшло 308 учнів. Батьки вирішили не пускати дітей до школи через те, що влада просто-напросто ігнорує всі звернення від людей нашого села. У нас, як я вже сказала, навчаються 308 дітей, причому, школа розрахована тільки на 120, діти, навіть найменшенькі, а це вісім класів початкової школи, вчаться у другу зміну,повертаючись додому аж у 18:00, а це ,прошу замітити, у зимовий період – “темна ніч”. До речі, освітлення і дороги, що обіцяли зробити , у селі також немає, і всі прохання так же само як і з побудовою школи ігноруються. Але це ще не найстрашніше, дійшло до того, що другою зміною навчання вже не обійтись, цього року, з 1 вересня, один клас направили вчитися у приміщення сільської контори, де зазначу немає навіть вбиральні. Через що, мені дуже цікаво,мають страждати діти, куди дивиться влада??!!!Зазначу, що боротьба за школу точиться ще від 2013 року, але крім “вішання лапші” на вуха сільським жителям, влада нічого не робить”, – написала Мар’яна.

Потім жінка оприлюднила інформацію, що 17 вересня стосовно цього питання у Космирині збирали термінові збори, під час яких дирекція школи просила  батьків одуматись і пустити дітей до школи, адже навчальний рік у розпалі. А все негаразди обіцяли вирішити.

“17 вересня, відбулося чергове зібрання батьків, яке стосувалося цього страйку, та того як довго він триватиме. І так, у приміщенні сільського клубу сьогодні вирішувалося питання чи пускати дітей із понеділка на навчання, скажу чесно, більша частина батьків пропонувала не покидати задуманого, і продовжувати страйкувати, проте директор школи та працівники сільської ради, наполегливо просили відсилати дітей на навчання. Хоча, наші люди вже не вірять в жодні обіцянки, та все ж таки погодилися відпустити дітей на уроки, коментуючи це тим , що досить того ,що владі плювати на наших дітей, а батькам не байдужа доля свого чада, і кожен бажає щоб її дитина отримувала знання, хоча і в таких жахливих умовах. Проте, нашій верхівці не слід розслаблятися, адже батьки дали тільки тиждень часу, і якщо не буде видно ніяких зрушень страйк не припиниться вже ні за яких умов, аж поки не буде виконуватися робота стосовно проблем села, головною з яких є побудова школи. Я думаю, вже добре зрозуміло що наших людей не зупинити і не залякати, вони будуть добиватися свого, навіть якщо прийдеться навчати своїх діток грамоти самостійно. Тож це тільки початок, це було тільки попередження, отже якщо хочете побачити продовження мітингу і його наслідки, дорога наша владо, продовжуйте “футболити” народ нашого села, і відповідь не забариться“, – написала Мар’яна.