Головна Новини На Тернопільщині апеляційний суд пожалів батька двох дітей

На Тернопільщині апеляційний суд пожалів батька двох дітей

9 жовтня 2017 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційного суду Тернопільської області задовольнила апеляційну скаргу Романа В., вироком Підволочиського районного суду Тернопільської обл. від 18 липня 2017 року засудженого за ч. 1 ст. 296 КК України (хуліганство) до п’яти місяців арешту. Також із обвинуваченого на користь потерпілого стягнуто 20 тис. грн. моральної шкоди.

Згідно з вироком суду, 1 жовтня 2015 року, о 21-ій год. 30-річний Роман В. на вул. Д. Галицького, що в смт. Підволочиську Тернопільської області, наздогнав Андрія П. та побив його, спричинившипотерпілому легкі тілесні ушкодження з короткочасним розладом здоров’я.

У своїй апеляційній скарзі обвинувачений просив вирок суду скасувати через його суворість та призначити покарання, не пов’язане з позбавленням волі, оскільки він виховує двох неповнолітніх дітей, а його колишня дружина позбавлена батьківських прав. Також Роман В. зобов’язується повністю сплатити спричинені збитки.

Враховуючи особу засудженого, колегія суддів вважає можливим пом’якшити призначене покарання, застосувавши штраф у розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 8 тис. 500 грн.

Прес-служба апеляційного суду Тернопільської області