Головна Новини На Тернопільщині адвоката, якого затримали “на гарячому”, взяли під домашній арешт

На Тернопільщині адвоката, якого затримали “на гарячому”, взяли під домашній арешт

Київські правоохоронці запевнили, що викрили на хабарництві членів кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Тернопільської області. 14 грудня працівники Департаменту захисту економіки Національної поліції, слідчого управління поліції Київської області за процесуального керівництва прокуратури Київської області затримали секретаря кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури під час одержання неправомірної вигоди. Крім того, частину коштів було виявлено і у членів цієї комісії. Йшлося про дві тисячі доларів хабара від претендента на адвоката – за складання кваліфікаційного іспиту та в подальшому отримання відповідного свідоцтва, пише Свобода.

Як стало відомо редакції, 17 грудня Шевченківський районний суд м. Києва обрав для секретаря кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Тернопільської області  запобіжний захід. Раніше йому повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України –  одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

У клопотанні до суду слідчий наполягав на цілодобовому домашньому арешті для підозрюваного. Втім, суд взяв до уваги позицію підозрюваного та його захисту, зокрема те, що підозрюваний працює адвокатом на території Тернополя та області, має широку юридичну практику, позитивні характеристики, подяки від державних органів, він одружений, має на утриманні трьох дітей та мати похилого віку, які потребують догляду та лікування. При цьому не має наміру ухилятись від явки на виклик до слідчого та суду, оскільки не визнає свою вину та хоче довести необгрунтованість підозри, а цілодобовий домашній арешт значно обмежить можливість у вільному пересуванні та можливості забезпечувати родину.

Відтак суд призначив адвокатові домашній арешт тільки на нічну пору доби –  з 22 год. до 07 год. строком до 11 лютого 2019 року.

Ольга КУШНЕРИК