Головна Новини На Тернопільщині агротехнічний інститут має нового керівника

На Тернопільщині агротехнічний інститут має нового керівника

Виконувачем обов’язків керівника Бережанського агротехнічного інституту призначено професора Романа Горбатюка. Він змінив на цій посаді професора Василя Павліського, строк дії контракту якого закінчився.

Про це повідомляє сайт Відокремленого підрозділу Національного університету біоресурсів та природокористування України «Бережанський агротехнічний інститут», пишуть Тернополяни

Нового  в.о. директора інституту колективу представив проректор з навчальної і виховної роботи університету  Сергій Кваша, який, від імені ректорату НУБіП України подякував Василю Михайловичу за багаторічну  плідну працю і вагомий внесок у створення та розвиток вузу.

Як повідомляє сайт БАТІ, кандидат технічних наук, доктор педагогічних наук, професор Роман Михайлович Горбатюк народився у 1965 році. Завідувач кафедри комп’ютерних технологій Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. В цьому університеті він працював директором студентського містечка, пройшов шлях від асистента до завідувача кафедри. Має значний управлінський досвід, наукове визнання. Член спеціалізованих рад по захисту дисертацій.

Історія становлення відокремленого підрозділу Національного університету біоресурсів та природокористування України «Бережанський агротехнічний інститут» бере свій початок з заснування у 1959 році Бережанського технікуму сільського господарства.
У 1992 році він став коледжем, а в 1997 – увійшов у структуру Національного аграрного університету.
У 2000 році на його базі створено агротехнічний інститут, ректором якого призначено Василя Павліського.
У 2006 році  інститут реорганізовано у Відокремлений структурний підрозділ НАУ «Бережанський агротехнічний інститут», а в 2008 він став Відокремленим підрозділом Національного університету біоресурсів і природокористування України.
В інституті є 3 факультети, на яких навчаються, враховуючи заочну форму навчання, понад 2000 студентів.