Головна Новини На Тернопільщині автомобіль з інвалідом вкрали і вчинили ДТП

На Тернопільщині автомобіль з інвалідом вкрали і вчинили ДТП

ДТП

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ залишив без задоволення касаційну скаргу захисника засудженого Дмитра Б., а ухвалу апеляційного суду Тернопільської області без змін/

           Ухвалою апеляційного суду Тернопільської області залишено без змін вирок Кременецького районного суду Тернопільської області щодо 24-річного Олега Д., яким його визнаного винним за ч.3 ст. 289 та за ч.1 ст. 187 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з насильством, небезпечне для життя та здоров’я потерпілого, вчинене групою осіб) та призначено покарання у виді 7 років 2 місяців позбавлення волі, повідомили в прес-службі апеляційного суду Тернопільської області

Згідно з вироком суду, житель м. Чернівців, інвалід 3 групи Олександр Б., керуючи транспортним засобом марки “ВАЗ 2109”, рухався у напрямку м. Збаража. У с Мусорівці Збаразького району автомобіль зупинили жителі м. Збаража — Сергій С., Дмитро Б. та Іван К. із проханням підвести.

Через невеликий проміжок часу руху Сергій С. та Дмитро Б. напали на водія, незаконно заволоділи автомобілем та його грошами і змусили залізти у багажне відділення автомобіля.

Після цього Сергій С., Дмитро Б. та Іван К. рушили у напрямку м. Збаража, але не впоралися з керуванням і в’їхали у земляний насип. У подальшому вказані особи залишили автомобіль із потерпілим у багажнику та покинули місце події.

У касаційній скарзі захисник Дмитра Б. просила судові рішення щодо нього скасувати та направити справу на новий судовий розгляд. Заслухавши думку учасників процесу та перевіривши матеріали справи, колегія Вищого спеціалізованого суду України прийшла до переконання, що рішення апеляційного суду Тернопільської області щодо Дмитра Б. є законним, обґрунтованим, вмотивованим і підстав для його скасування немає.