Головна Новини На Тернопільщину продовжують звозити тонни львівського сміття

На Тернопільщину продовжують звозити тонни львівського сміття

На сполох забив житель Підволочиська Petro Fedorovych

“Уже декілька днів до нас на сміттєзвалище селища підприємець із Волочиська звозить сміття. Судячи з фото, зокрема з чеків та стікерів, воно львівське (див. фото).Сьогодні небайдужі мешканці селища поцікавилися у водія КамАЗа зі сміттям, що відбувається і чи є на цей скид законні підстави. Виявляється є. Підприємець та водій, на якого він працює ,пред’явили квитанцію до прибуткового касового ордера (правда чогось без порядкового номера) від 17 листопада 2020 року на суму 2000 грн. Підставою цієї оплати є вивіз сміття (див. фото).Із розмови, яка там зав’язалася, стало зрозуміло, що вивіз 1 куб. м. сміття підприємцю вартує орієнтовно 27 грн. На такий КамАЗ вміщується приблизно 10 кубів. Тобто сміття на 270 грн.

Одже таких машин підприємець вправі привезти 7 – 8 разів. Усі ми прекрасно знаємо що ніякої утилізації, переробки чи сортування у нас на сміттєзвалищі Княжина немає. Тоді назріває запитання:

👉1. Чи доцільні такі заробітки ?

2. Чи є контроль, хоча б по кількості вивезених машин ? Адже під цю квитанцію можна вивезти і 20, і 30 автомобілей сміття.

👉3. Чи в праві про таке знати громада ?📌Якщо цікава моя думка, то однозначно ні, по усіх запитаннях. Сумнівний це заробіток, враховуючи те, що сміття майже нікуди не зникне. ✅P.S. Тепер декілька слів де взялось львівське сміття. Є такий бізнес. Одні підприємці фурами вивозять в різних керунках сміття. Інші підприємці, за певну оплату, зобов’язуються його прийняти, у себе складувати та десь від нього позбутися. Ось і заключають такого роду домовленості з різними комунгоспами. На прийомі сміття ціна одна, на вивезенні – кардинально інша, а ось різниця – це прибуток, в кишені. Припускаю що не малий. А комунгосп заробив всього лиш 2000 грн. ✅P.S.2. 👉1. Наразі цікавить думка громади про прийом цього сміття на наше невелике сміттєзвалище селища. 👉2. Чому не відбулись слухання та обговорення публічно цього питання владою з громадою. 👉3. Висловіть свою думку стосовно цього у коментарях. Дякуємо”