Головна Новини На Тернопільщину майже не впливає Кісєльов

На Тернопільщину майже не впливає Кісєльов

3601e4db023bfeb094d19eaf0ec41fcdМешканці Тернопільської, Львівської, Рівненської і Івано-Франківської областей наймнше довіряють Російській пропаганді. Натомість, Харківської області та Одеської області тією чи іншою мірою схильні довіряти російській пропаганді і схильні довіряти тезам, які лунають від ЗМІ Росії. 

Найнижчий рівень схильності російській пропаганді в Західному регіоні (індекс РРП =12) і в Центральному регіоні (РРП =19). Дещо вище значення індексу в Південному регіоні (32). У Східному регіоні значення індексу в 4 рази вище, ніж у Західному та становить 48 пунктів. При цьому, рівень схильності до закордонної пропаганди в Харківській і Одеській областях турбує соціологів Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), які опитавши 2013 респондентів, що мешкають в 108 населених пунктах усіх областей України (не включаючи АР Крим) дійшли до такого висновку, пише Дзеркало Тижня.

-SN8BVki90M“Ядром пропаганди є квазілогічний ланцюжок – Майдан був організований американцями разом з націоналістами, внаслідок майдану до влади прийшли націоналісти, що загрожують російськомовному населенню України, Крим і Схід України були в небезпеці, Крим вдалося захистити, включивши його до складу Росії, а Схід повстав і хоче незалежності та гарантій безпеки, незаконно прийшовши до влади, націоналісти почали війну зі своїм народом”, – наголошується в дослідженні.