Головна Новини На Тернопільщину з Німеччини екстрадують злочинця

На Тернопільщину з Німеччини екстрадують злочинця

злочинНа Тернопільщину з Німеччини екстрадовано підозрюваного у вчиненні кримінальних правопорушень.

За матеріалами міжнародного розшуку мешканця Тернополя затримано в Федеративній Республіці Німеччині та передано в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності за хуліганство та умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень потерпілому.

Слідчим відділом Тернопільського міського відділу міліції розслідується кримінальне провадження стосовно жителя Тернополя, який вночі 29 березня 2014 року на масиві Дружба у м. Тернополі разом з іншою особою вчинив хуліганські дії та умисно спричинив тяжкі тілесні ушкодження потерпілому.

Будучи раніше засудженим та усвідомлюючи невідворотність покарання, зловмисник виїхав до Федеративної Республіки Німеччини, де намагався сховатись від українського правосуддя. Однак, перебуваючи в оголошеному міжнародному розшуку, він швидко потрапив у поле зору німецьких правоохоронців і був затриманий.

Прокуратурою Тернопільської області ретельно перевірено матеріали та запит слідчого підрозділу Тернопільського МВ УМВСУ в області про екстрадицію жителя Тернополя, який підтримано Генеральною прокуратурою України та надіслано німецькій стороні.

Відповідно до зобов’язань у сфері міжнародно-правового співробітництва, компетентними органами ФРН видано правопорушника та його доставлено в Чортківську установу виконання покарань (СІЗО).

Наразі втікачу-хулігану повідомлено про підозру за фактами скоєння злочинів, передбачених ч.1 ст.121, ч.2 ст.296 КК України та обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Невдовзі він постане перед українською Фемідою.