Головна Новини На Тернопільщини підприємця, що складував тваринні рештки, притягнуть до відповідальності

На Тернопільщини підприємця, що складував тваринні рештки, притягнуть до відповідальності

02 липня 2020 року до Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області надійшов лист Державної екологічної інспекції у Тернопільській області та матеріали ГУНП в Тернопільській області щодо несанкціонованого звалища побічних продуктів тваринного походження на земельній ділянці біля одного з м’ясопереробних підприємств. Розглянувши матеріали справи, спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області було здійснено позапланову перевірку підприємця Ч. За результатами перевірки було складено акт перевірки та видано припис щодо усунення порушень, виявлених під час проведення перевірки. Також було складено протокол про порушення Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», законодавства про харчові продукти та корми.

За результатами розгляду протоколу, Головним державним інспектором було винесено постанову про порушення Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», законодавства про харчові продукти та корми. Суб’єкта господарювання притягнуто до адміністративно-господарської відповідальності на суму 37 784 грн.

13.07.2020 року, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області було здійснили позапланову перевірку на виконання вимог припису підприємцем. За результатами перевірки, суб’єктом господарювання було виконано усі вимоги припису щодо усунення порушень, виявлених під час проведення перевірки, залишки побічних продуктів із земельної ділянки видалені, підприємством укладено договори на утилізацію із спеціалізованою філією ДП «Укрветсанзавод».