Головна Новини На Тернопільській станції швидкої допомоги COVID-19 виявили вже у 26 медиків

На Тернопільській станції швидкої допомоги COVID-19 виявили вже у 26 медиків

Ще у восьми працівників станції швидкої №1 в Тернополі підтвердили коронавірус. Усього захворіли 26 людей. Про це повідомляють в ОЛЦ. Тести ПЛР зробили 176 із 178-ми працівників станції, повідомляє Суспільне

Лікар-епідеміолог обласного лабораторного центру Володимир Паничев каже, що відстежили епідеміологічний ланцюжок від перших двох випадків:

“Усі ці інфікування пов’язані з виробничою діяльністю. Зараз ми працюємо із сімейними контактами. Значна частина з них вже обстежена, в тому числі і контакти людей, які проживають в районах. Серед контактних ми теж вже виявили хворих. По районах маємо 4 і плюс ще 70 контактів в нас в роботі”.

У більшості людей, в яких виявили коронавірус, ніякої симптоматики немає. Але в старшої лікарки екстреної медичної допомоги, яка захворіла першою, важка форма коронавірусу.

Жінку лікують від в інфекційному відділенні лікарні швидкої допомоги. Про це повідомив директор цього медзакладу Ярослав Чайківський. За його словами, пацієнтку привезли в п’ятницю з важкою двобічною пневмонією та від’ємним результатом ПЛР.

“Але вона за наполяганням наших лікарів дала згоду на госпіталізацію в інфекційне відділення. За клініко-епідеміологічними даними їй, все ж таки, виставили діагноз COVID-19. І вже третій результат ПЛР це підтвердив. Як і те, що всі ускладнення були пов’язані саме з цією вірусною паталогією”.

Стан пацієнтки при поступленні був важкий, вона потребувала кисню, – каже Ярослав Чайківський. Через кисневий концентратор вона отримувала кілька днів кисень, також провели медикаментозну терапію:

“Станом на сьогодні стан пацієнтки розцінюється уже як середньої важкості. Вона може самостійно утримувати гемодинамічні показники без апарату штучної вентиляції і вже навіть без проточної подачі кисню”.

На самоізоляції зараз – 80 працівників. Про це повідомив генеральний директор центру екстреної медичної допомоги Михайло Джус. За його словами, станцію закрили на карантин. Працює лише одна диспетчерська у закритому режимі, там є 7 працівників, які приймають виклики з усієї області. Їм уже зробили тести на коронавірус і вони негативні. Бригади медиків звідти не виїжджають.

На Тернопільській станції швидкої вже захворіли 26 працівниківСуспільне Тернопіль

Приміщення станції швидкої №1 продезінфікували

На виклики їдуть бригади з двох інших тернопільських станцій швидкої – №2 та 3, що на вулицях Шпитальна та Київська, – каже Михайло Джус. За його словами, бригад зараз вистачає. Приміщення станції швидкої №1 продезінфікували, щогодини там проводять вологе прибирання.