Головна Новини На Тернопільському озері стартують видовищні перегони

На Тернопільському озері стартують видовищні перегони

П’ятий Кубок Східної Європи з Аквабайку та Чемпіонат світу з водно-моторного спорту відбудуться цього тижня на Тернопільському ставі. Змагання аквабайкерів пройдуть 23-24 серпня, а водно-моторників – 27-28 серпня. На обидва спортивні заходи приїдуть учасник з-за кордону. Це видовищні види спорту, тож організатори запрошують тернополян та гостей міста відвідати змагання і підтримати спортсменів.

У східноєвропейському кубку з аквабайку зголосилося взяти участь 32 спортсмени з України, Німеччини, Польщі і Литви. Є серед них шестеро жінок та п’ятеро дітей віком від 7 до 12 років. Аквабайкери демонструватимуть свої вміння у кільцевих гонках, слаломі і фрістайлі. Урочисте відкриття Кубку відбудеться 23 серпня о 12.00. З нагоди свята спортсмени влаштують для тернополян парад зі своїми національними прапорами. Потім розпочнуться спортивні перегони, які триватимуть до 18.00.

«Кільцеві гонки – це перегони по трасі з перепонами, які спортсмени мають об’їжджати, – розповів Вадим Коровицький, переший віце-президент Української федерації з авабайкінгу. – Під час них стартують всі спортсмени однієї вікової категорії разом. Хто проїде трасу швидше, той і стане переможцем. Слалом – це коли один спортсмен проїжджає один раз трасу також на швидкість. Найнасиченіша програма буде в День Незалежності: два заїзди кільцевих гонок, слаломні гонки і фрістайл. Перед завершенням змагань спортсмени влаштують показові виступи.».

Чемпіонат світу з водно-моторного спорту також триватиме два дні – 27-28 серпня. Детальніше про нього розповів Микола Круть, начальник управління сім’ї, молодіжної політики і спорту міської ради.

«На ці змагання подали заявки 49 учасників з 13 країн світу, – повідомив він. – Найбільше спортсменів буде з України. Приїдуть також гості з Італії, США, Польщі, Литви, Молдови, Румунії, Білорусії, Словаччини, Угорщини та інших країн. Це будуть цікаві, насичені, інтригуючі перегони. Змагатимуться учасники у трьох класах водно-моторних човнів. 27 серпня заїзди розпочнуться о 10.00 і триватимуть до 18.00. А 28 серпня – до 17.00. О 19.00 заплановане урочисте закриття змагань і нагородження переможців. Урочисті церемонії відкриття і закриття обох змагань відбуватимуться на Набережній на спеціально встановленій сцені.».