Головна Новини На Тернопільському летовищі горів літак, працювали пожежники і “швидка” (Фото)

На Тернопільському летовищі горів літак, працювали пожежники і “швидка” (Фото)

Сьогодні, 17 листопада, на Тернопільському летовищі відбувалися масштабні навчання щодо узгодження дій у випадку надзвичайних ситуацій на повітряному судні спільно аварійно-рятувальної команди Тернопільського аеропорту та Управління ДСНС України в Тернопільській області. Як повідомив Реально директор тернопільського аеропорту Юрій Малецький, згідно легенди, у повітряного судна під час запуску двигуна  відбулось загоряння відсіку двигуна. Унаслідок цього відбувся розлив палива. Тож першою задачею рятувальників було – погасити пожежу, витягнути пасажирів, яких на той час у салоні літака  було 16 осіб, та надати усім потерпілим негайну медичну допомогу.

Рятувальники працювали у спецкостюмах, які є термостійкими. Оперативно зреагували на пожежу, погасили вогонь. Витягнули з літака пасажирів. Прибула “швидка”. Медики надали першу допомогу. А потерпілих із важкими пошкодженнями, травмами доправили в місцеві медичні заклади на галікоптері.

“Такі навчання ми проводимо періодично. Зокрема відновлюємо практику таких навчань  на Тернопільському летовищі. Вчимо як особовий склад, так і обслуговуючий персонал як діяти у таких випадках”, – повідомив начальник управління ДСНС у Тернопільській області Віктор Маслей.