Головна Новини На Тернопіллі планують відремонтувати рекордну кількість доріг

На Тернопіллі планують відремонтувати рекордну кількість доріг

Сто шістдесят два кілометри доріг державного значення планують відремонтувати цього року у нашому краї. На це з державного бюджету в рамках програми Президента України «Велике будівництво» для Тернопільщини виділили рекордну суму коштів: більше 2,6 мільярдів гривень. Що вже зроблено за півроку розповіли представники Служби автомобільних доріг у Тернопільській області.

«Цього року маємо найбільшу суму виділених коштів та найбільший кілометраж за останні 10 років, – каже Микола Довгошия, виконуючий обов’язки начальника Служби автомобільних доріг у Тернопільській області. – Найбільша дорога у нас «М-19», яка перетинає область з півночі на південь. Ремонтується декілька ділянок цієї траси, загальна її протяжність 212 км, у 2020 році плануємо відремонтувати 146 км. Також є інші ділянки, в тому числі обхід Тернополя. Усього маємо зробити шість об’єктів: Вишнівець-Горинка, обхід Кременця, Ланівці, Тернопіль-Заліщики, Струсівський міст і Тернопіль-Броди. По двох об’єктах вже завершені роботи, на двох – ще тривають. Завершені роботи на об’єкті Вишнівець-Горинка, де провели регенерацію основи дорожнього одягу, постелили вирівнюючий шар, верхній шар, зробили освітлення і тротуари. 5,5 кілометрів дороги, яка проходить через Ланівці також відремонтована. На обході міста Кременець роботи тривають. Там виконано 4 кілометри траси, плануємо її завершити до кінця липня. Дорогу Тернопіль-Заліщики – найдовшу ділянку в цьому році – плануємо завершити до кінця року. Вона ремонтувалася з 2016 року, зробили її вже на 15%. На даний час повністю відремонтовано 17 кілометрів доріг, влаштували нижній шар на 18 кілометрах, і приблизно на 30 кілометрах завершили підготовчі роботи. Думаю, до кінця року встигнемо все зробити, відставати від графіку не будемо.».

Заступник начальника Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Михайло Качур розповів, що із 2,6 мільярдів гривень, на 146 кілометрів магістралі «М-19» виділено майже 2 мільярди гривень, на трасу «Тернопіль- Броди» – 154 мільйони, на «Р-43» у Ланівцях витратили 138 мільйонів.