Головна Новини На Тернопіллі діти з інвалідністю навчатимуться у вишах безкоштовно

На Тернопіллі діти з інвалідністю навчатимуться у вишах безкоштовно

Тернопільським обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів за 2016 рік профінансовано навчання 41 студента  з інвалідністю.


Про це повідомила директор Тернопільського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Ірина Базилевська під час відео наради з головами  районних державних адміністрацій 3 квітня.
«На 2017 рік заплановано здійснити оплату за навчання студентів інвалідів на суму 280 тис. грн. для 38 студентів», – зазначила Ірина Базилевська.
Вона повідомила, що у  разі складання вступних іспитів (вступних випробувань) з позитивним результатом до вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації зараховуються поза конкурсом діти-інваліди та інваліди першої і другої груп, яким не протипоказане навчання за обраною спеціальністю; до професійно-технічних навчальних закладів – діти-інваліди та інваліди, яким не протипоказане навчання за обраною професією (спеціальністю) та спеціалізацією.
За інших рівних умов переважне право на зарахування до вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації та професійно-технічних навчальних закладів мають інваліди та діти з малозабезпечених сімей, у яких:
обидва батьки є інвалідами;
один з батьків – інвалід, а інший помер;
одинока матір з числа інвалідів;
батько – інвалід, який виховує дитину без матері.
Під час навчання зазначеним категоріям громадян стипендія та пенсія (державна соціальна допомога інвалідам з дитинства і дітям-інвалідам) виплачуються в повному розмірі, згідно із Законом України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», повідомила прес-служба ОДА.
Для довідок: Тернопільське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів. Адреса: 46021, м. Тернопіль, вул. Грушевського, 8.
тел./факс (0352)-25-54-59.