Головна Новини У Тернополі дитина ледь не померла від правця

У Тернополі дитина ледь не померла від правця

Вже більше місяця в обласній дитячій клінічній лікарні у відділі анестезіології та інтенсивної терапії лікарі борються за життя 5-ти річного хлопчика , жителя м. Тернополя. На щастя, зараз стан дитини покращився, криза минула, дитина одужує. А все почалося з незначних саден обличчя , що виникли після падіння, повідомила Володимира Сверстюк,лікар-епідеміолог ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України» .
За медичною допомогою батьки не зверталися, обробили рани самостійно. І тільки після появи перших ознак захворювання (неможливість відкрити рот, порушення ковтання, асиметрія обличчя, вимушене положення голови) звернулися за медичною допомогою в обласну дитячу клінічну лікарню, де був поставлений діагноз «Правець». Біда у тім, що дитина не була щеплена належним чином проти правця, а ті щеплення, які були зроблені з грубим порушенням схеми не забезпечили надійний захист від правця.
Наша область належить до території з високим ризиком інфікування правцем (показники захворюваності практично завжди перевищували середні по державі), щорічно реєструється 2-3 випадки правця.