Головна Новини На території тернопільського автовокзалу орудував кишенькар

На території тернопільського автовокзалу орудував кишенькар

Працівники Тернопільського відділу поліції задокументували факт крадіжки мобільного телефону на території автовокзалу. Потерпіла навіть не зауважила, як невідома особа витягла з кишені майно.
Зі слів тернополянки, під час посадки в громадський транспорт, крадій непомітно викрав засіб зв’язку, який вона зберігала в кишені верхнього одягу. Зникнення телефону жінка  виявила, коли прибула в пункт призначення.
У ході оперативно-розшукових заходів працівники поліції встановили, що протиправне вчинив раніше судимий житель Теребовлянського району 1986 року народження.
Підозрюваний зізнався, що викрадене майно він реалізував в ломбард в обласному центрі.
Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 185 ККУ.
Правоохоронці розповідають, що найпоширенішими місцями скоєння кишенькових злочинів – громадський транспорт або його зупинки та магазини.
Як правило, предметом крадіжок є телефони, гаманці з грошима та особисті речі потерпілих. Викрадене майно, крадії реалізовують випадковим перехожим в ломбарди за заниженою ціною, аби якомога швидше виручити готівку.
Зазвичай, злодії уважно спостерігають за ймовірними жертвами, звертаючи увагу, куди і що вони поклали, аби потім без труднощів вчинити протиправне.
Найбільша частина кишенькових крадіжок відбувається в громадському транспорті. Велику роль відіграє кількість пасажирів та час в яких здійснюється проїзд. Постійний рух громадського транспорту дає можливість кишеньковим злодіям швидко зникнути.
Поліцейські вкотре звертаються до краян, та нагадують правила безпеки, аби вберегти майно від рук зловмисників.
•    намагайтеся не носити із собою великі суми грошей;
•    не тримайте значну суму грошей в одному місці;
•    пам’ятайте і тримайте під контролем ті місця, де зберігаєте гроші;
•    не кладіть гаманець, мобільний телефон у відкриту сумку, краще зберігати майно в невеликій сумці з ручкою через плече та носити її так, щоб була попереду корпуса, в полі зору.
У разі якщо ви все таки потерпіли від рук невідомих, не зволікайте, телефонуйте в поліцію.