Головна Новини На Теребовлянщині є неблагополучні населені пункти щодо сказу

На Теребовлянщині є неблагополучні населені пункти щодо сказу

Сказ – небезпечна хвороба. На жаль, кожного року в світі від цієї хвороби гине понад 50 тисяч людей. Не минає ця статистика і Україну, в якій епідситуація з даного захворювання є нестійкою. Напружена епізоотична ситуація зі сказу створює постійну загрозу його виникнення у людей. Ця проблема стала темою наради під орудою голови РДА Юрія Ништи, повідомила прес-служба Теребовлянської районної  держадміністрації.
В ході наради обговорено питання профілактики сказу на територіях населених пунктів району, а також мисливських угідь районної громадської організації «Українське товариство мисливців і рибалок».
Зі слів начальника управління Держспоживпродслужби в Теребовлянському районі Остапа Дороша, у 2015-2016 роках на Теребовлянщині не було виявлено сказу тварин. Та вже цього року було оголошено неблагополучними пунктами щодо сказу лиса – смт.Дружба, щодо сказу собаки – с.Багатківці.
Окрему увагу голова РДА звернув на питання вакцинації тварин від сказу. «Своєчасне щеплення – це єдиний спосіб захисту від сказу, гарантія безпеки здоров’я як тварин, так і людей», – наголосив Юрій Ништа.