Головна Новини На станції юних техніків зловживали бюджетом

На станції юних техніків зловживали бюджетом

грошіПрокуратура Бережанського району здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому стосовно службової особи районної станції юних техніків за фактом привласнення коштів шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення. 

Встановлено, що керівник гуртка щомісячно упродовж вересня 2013-серпня 2014 років складав та затверджував офіційні документи, в яких вносив неправдиву інформацію про ведення ним гуртка народних промислів для групи із 10 учнів.

Насправді учні, яких було записано у групу, про існування гуртка взагалі не знали, вони та їх батьки згоди на відвідування зазначеного гуртка не давали.

Водночас, на підставі фіктивних офіційних документів освітянин незаконно отримував заробітну плату, чим спричинив шкоду місцевому бюджету.

На даний час прокуратура Бережанського району повідомила про підозру службовій особі районної станції юних техніків у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 та ч.1 ст.366 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення). Триває розслідування.