Головна Новини На районних ринках Тернопільщини продовжують виявляти порушення

На районних ринках Тернопільщини продовжують виявляти порушення

Районні управління Держпродспоживслужби продовжують перевіряти  дотримання протиепідемічних вимог запроваджених у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби.

Спеціалісти Монастириського районного управління здійснили позапланову перевірку агропродовольчого ринку у м.Монастириська, щодо дотримання  вимог, затверджених Постановою Головного державного санітарного лікаря України від 27.04.2020 року №14 «Щодо протидії поширення коронавірусної хвороби COVID-19 в місцях торгівлі харчовими продуктами на агропродовольчих ринках» та виявили порушення протиепідемічних вимог:

  • до роботи на ринку допускаються працівники ринку та суб’єкти господарювання, які здійснюють торгівлю без захисних масок та проходження температурного скринінгу;
  • на входах на ринок не розміщено матеріалів щодо профілактики коронавірусної хвороби;
  • не забезпечено одночасне перебування відвідувачів на ринку не більше однієї особи на 10 кв.м. площі та дотримання соціального дистанціювання;
  • не забезпечено допуск відвідувачів ринку лише у захисних масках;

– адміністрацією ринку не забезпечено контроль за виконанням вимог щодо профілактики коронавірусної хвороби;

– санвузол не забезпечено антисептиками, рідким милом та паперовими рушниками;

– не забезпечено централізований збір захисних масок, рукавичок, салфеток у окремі контейнери з кришками та додаткових контейнерів для збору використаних засобів індивідувального захисту у місцях загального користування.

За результатами перевірки на адміністрацію ринку складено протокол про адміністративне правопорушення.

Спеціалісти Бережанського районного управління  виявили ряд порушень при  позаплановому обстеженні ринку Бережанського РайСТ:

  • на центральному вході на територію ринку відсутній диспенсер з антисептиком;
  • перевищення кількості відвідувачів, які одночасно перебувають на ринку із розрахунку 10 кв.м торгівельної площі ринку на одного покупця;
  • наявна неконтрольована (стихійна) торгівля на прилеглій до ринку території. На директора ринку складено протокол про адміністративне правопорушення та видано припис про усунення порушень.

На адміністрацію ринку спеціалісти Держпродспоживслужби склали протокол про адмінпорушення.