Головна Новини На півдні Тернопільщини ліквідовують наслідки стихії

На півдні Тернопільщини ліквідовують наслідки стихії

Оперативна інформація про наслідки погіршення погодних умов на території Тернопільської області (станом на 06.00 год. 05.06.2019).

Внаслідок несприятливих погодних умов 04.06.2019 на території Тернопільської області:

– в селі Соколів Бучацького району внаслідок різкого підняття рівня води в місцевому потічку відбулось підтоплення 8 будівель житлового призначення на території 5 приватних домогосподарств. Черговим караулом 9 ДПРЧ Управління здійснено відкачування води з підвальних приміщень 3-х житлових будинків в кількості 35 м.куб. води.

– в селі Красіїв та селі Гранітне Монастириського району внаслідок різкого підняття рівня води в р. Золота Липа відбулось підтоплення 16 будівель житлового призначення на території 9 приватних домогосподарств, а також відбулось підтоплення орієнтовно 22 га приватних сільгоспугідь. Силами резервного караулу 19 ДПРЧ Управління та оперативної групи Монастириського РС є здійснено відкачування 120 м.куб. води з підвальних приміщень 6 житлових будинків в с. Красіїв, а також здійснено відкачування 450 м.куб. води з підвальних приміщень 10 житлових будинків в с. Гранітне.

– в селі Нагіряни Заліщицького району відбулось руйнування земляного насипу приватного ставу, внаслідок чого утворилась потенційна загроза підтоплення приватних домогосподарств в с. Устечко Заліщицького району.
Проведеною розвідкою черговим караулом 15 ДПРЧ Управління в с. Устечко негативних наслідків даної події не виявлено.

Узагальнена інформація про наслідки негоди:
– підтоплено 24 будинки на території 14 домогосподарств та 22 га приватних сільгоспугідь у 3 населених пунктах;
– зруйновано земляний насип приватного ставка без виникнення негативних наслідків.

Протягом 04-05 червня 2019 року підрозділами Управління ДСНС:
– здійснено оперативних виїздів – 3;
– відкачано води з підтоплених територій, домогосподарств і підвальних приміщень – 605 м.куб.;
– залучено: техніки – 4 од.; осіб – 16 чол.; мотопомп – 3 од.

Станом на 06.00 год. 05.06.2019 року залишається підтопленими орієнтовно 4 га приватних сільгоспугідь, а також підвальні приміщення 3 житлових будинків в с. Гранітне Монастириського району, спостерігається значний спад рівня води.

Ліквідація наслідків негоди та уточнення її наслідків тривають.