Головна Новини На проспекті Злуки завершують облаштування підвищеного пішохідного переходу

На проспекті Злуки завершують облаштування підвищеного пішохідного переходу

Впродовж вчорашнього дня розпочали ремонт третьої смуги підвищеного пішохідного переходу на проспекті Злуки. Тут заплановано здійснити фрезерування асфальтобетонного покриття по парній стороні житлових будинків, тобто у напрямку від центру.

Підрядники завершили облаштування підвищеного переходу на центральній смузі  та смузі, якою рухається транспорт у напрямку до центру. Тут здійснили мощення конструкції фігурними елементами мощення, влаштування лотків для відведення дощових вод та прикрайковий ремонт.

  • Сподіваємося, що даний підвищений пішохідний  перехід забезпечить безпеку руху для пішоходів при перетинанні цієї ділянки проспекту Злуки, адже часто водії не зменшують швидкість, аж поки не побачать фізичної перешкоди. Такі конструкції змушують водіїв транспортних засобів знижувати швидкість перед переходами за аналогією пристроїв примусового зниження швидкості, що зменшує ймовірність наїзду на пішоходів,– каже заступник міського голови з питань інфраструктури Владислав Стемковський. – Ми подивимося, яким він є в експлуатації, і, цілком можливо, з часом такі переходи будуть облаштовані і на інших вулицях Тернополя.

До слова, у Тернополі це уже другий підвищений пішохідний перехід. Перший був влаштований у 2017 році на вул. Білецькій (поблизу пляжу «Циганка»).