Головна Новини На проспекті Бандери збили велосипедиста

На проспекті Бандери збили велосипедиста

ДТП

На проспекті С. Бандери у Тернополі водій автівки «ЗАЗ» виїждаючи з двору будинку не пропустив двоколісний транспортний засіб У результаті зіткнення 44-річний велосипедист, з струсом головного мозку вивихом плеча та травмою живота потрапив до лікарні.

У водія взято забір крові на вміст алкоголю, ат віку поліцейські доправили на арештмайданчик. Слідство триває.

Лише минулого тижня в області зафіксовано три ДТП за участі велосипедистів. Зважаючи на те, що їх кількість  на автодорогах дедалі збільшується, поліція радить водіям автівок зважати на двоколісники, а велосипедистам – не забувати про уважність та обережність на дорозі.

Велосипедисти є повноправними учасниками дорожнього руху. Однак варто пам’ятати, що пересування по дорогах загального користування дозволяється особам від 14 років, молодшому поколінню велолюбителів можна пересуватися тільки по дворах, житлових зонах, дачних ділянках. Перш, ніж виїжджати на проїжджу частину, слід упевнитися, що ваш транспортний засіб до цього готовий.

Сам велосипед повинен бути справний, обладнаний світловідбивачами (ззаду – червоного кольору, спереду – білого, а по боках – оранжевого), звуковим сигналом і фарою (в тому випадку, коли планується поїздка в темний час доби).

Рух на велосипеді має здійснюватися по крайній правій смузі якомога ближче до узбіччя. Перед виконанням маневру велосипедист зобов’язаний подати знак іншим транспортним засобам.

Окрім дотримання обов’язкових правил, існує також ряд рекомендацій, які допоможуть убезпечити всіх учасників дорожнього руху.

По-перше, не варто поспішати, особливо в разі завантаженої дороги, адже в деяких випадках саме поспіх призводить до виникнення різних складних ситуацій.

Не варто сподіватися на те, що всі автомобілісти поступаються дорогою в потрібний момент. Якщо ви бачите, що для вас безпечніше буде пропустити вантажівку, краще зробіть це.

Яскравий одяг і світловідбиваючі елементи допоможуть стати більш помітним в темряві, тумані або при поганій погоді.

Незалежно від швидкості слід тримати дистанцію, як між двома велосипедами, так і між велосипедом і машиною. Чим більше буде швидкість, тим більше повинна бути дистанція між учасниками дорожнього руху.

Знати правила руху для велосипедистів недостатньо, слід враховувати правила дорожнього руху для водіїв інших транспортних засобів і для пішоходів.