Головна Новини На покращення умов перебування літніх людей у терцентрі в селі Галущинці держава...

На покращення умов перебування літніх людей у терцентрі в селі Галущинці держава виділила понад 3,5 млн. грн. (фото)

Понад 3,5 млн. грн. виділили з державного бюджету на розширення стаціонарного відділення територіального центру надання соціальних послуг у селі Галущинці Підволочиського району. Кошти, виділені із субвенції на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад, спрямували на будівництво харчового блоку та господарських приміщень, а також на вмонтування крісла-підйомника для осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Як підкреслила заступник голови облдержадміністрації Світлана Беспоповцева, відкриття даного терцентру, який належить до Підволочиської об’єднаної територіальної громади, є результатом спільних зусиль держави й громади, які зуміли створити комфорт і належні умови для перебування тут літніх людей.

«Запроваджена Президентом України та Урядом України реформа децентралізації продемонструвала, як за останні роки збільшилися місцеві бюджети. Власне, на прикладі Підволочиської об’єднаної селищної громади говоримо, що впродовж трьох років лише на реалізацію проектів із формування інфраструктури ОТГ держава виділила понад 24 млн. грн. Ці кошти були спрямовані на 30 проектів у 23-ох населених пунктах, які входять до громади», – поінформувала Світлана Беспоповцева.

У свою чергу голова Підволочиської громади Віталій Дацко додав, що це вже третій об’єкт, який вдалося реалізувати у Галущинцях. До того відкрили водонапірну башту з водогонном та відремонтували актову залу у сільському клубі.

Довідково:

На даний час у відділенні проживають 23 особи, які забезпечені чотириразовим повноцінним харчуванням, цілодобовим медичним наглядом, хорошими житлово-побутовими умовами проживання. Після реконструкції, кількість ліжко-місць вдалося збільшити до 30-ти.