Головна Новини На очах в тернополянина Моторолла розстріляв полоненого

На очах в тернополянина Моторолла розстріляв полоненого

До військових із Тернопільщини, які порапили в полон до терористів, не лише відносилися як не до людей та тримали в нелюдських умовах, до них постійно застосовували фізичні тортури.

Зокрема, Федір Т., військовослужбовець ЗСУ, який перебуав у полоні 211 діб, розповів, як його роздягали на морозі.

«…Мене та інших полонених постійно били та катували. Намагалися виколоти очі, роздягали догола на морозі. Періодично телефонували моїм близьким родичам, здебільшого вночі, та розповідали їм, як мене катують. Серед садистів, що застосовували тортури до українських полонених, була й жінка-снайпер НЗФ ДНР з позивним “Кнопка”…».

Володимир М. , військовослужбовець ЗСУ, який перебував у полоні 76 діб каже, що на очах у полнених вбивали людей:

«…У полон я та 16 моїх бойових побратимів потрапили під час бойових дій у Донецькому аеропорту. Нас тримали в підвалі колишнього Донецького управління СБУ, захопленого бойовиками ДНР. Усіх полонених постійно били, а також періодично застосовували фізичні тортури. На моїх очах терорист, на прізвисько “Моторола”, вбив мого товариша Ігоря Б…».

Іван Г. військовослужбовець ЗСУ, який перебував у полоні 47 діб, розповів як терористи знімали відео знущань та завантажували його в соцмережі:

«…Захопивши мене та моїх товаришів у полон, російські військовослужбовці відвезли нас до н.п. Дзеркальне (це був дитячий садок або школа) та передали бойовикам ДНР. Одразу почався другий етап знущань і тортур – нас побили та змусили танцювати (є відео в Ютубі “Пленные украинцы скачут”). Потім нас поставили обличчям до стіни, бойовики підходили й питали кожного, звідки він, водночас стріляючи з пістолета біля голови полоненого. Один з українських бійців сказав, що він з Донецька, бойовик одразу вистрілів у потилицю та вбив його. Тортури й катування постійно застосовували протягом усього періоду мого перебування в полоні…».