Головна Новини На Микулинецький буде новий житловий масив

На Микулинецький буде новий житловий масив

budivnycyvo91 гектар землі в районі вулиці Микулинецької виділили у Тернопільській міській раді для створення нового житлового масиву. Це територія, де вже виділили земельні ділянки для зведення та обслуговування житлових будинків сім’ям учасників АТО.

Оскільки є багато заяв від учасників АТО та їхніх сімей на отримання земельної ділянки, то площу вирішили збільшити і зробити там повноцінний житловий масив. На черговому засіданні виконкому прийняли рішення «Про затвердження схеми детального плану території масиву садибно-житлових будинків по вулиці Микулинецькій у Тернополі.»

«Загальна площа нового житлового масиву становить 91 гектар 46 сотих, – розповів Віктор Кібляр, начальник відділу земельних ресурсів міськради. – Земельні ділянки на цьому масиві надають тільки учасникам АТО та соціально-незахищеним категоріям населення, які мають першочергове право на відведення земельних ділянок. Вже є 550 заяв на виділення землі від учасників АТО, і щодня їх кількість збільшується, тому ми вирішили затвердити повноцінний житловий масив для них. Усі будуть отримувати по шість сотих для будівництва та обслуговування житлових будинків. Це все будуть індивідуальні будинки, але за бажанням люди зможуть об’єднуватися для побудови котеджів. Передбачено збудувати там також дитячий садочок, магазини.».