Головна Новини На карті області з’явилася Чортківська міська об’єднана територіальна громада

На карті області з’явилася Чортківська міська об’єднана територіальна громада

Згідно з перспективним планом, який був затверджений Тернопільською обласною радою (рішення № 790 від 8 червня 2018 р.), Чортківська міська об’єднана територіальна громада мала бути утворена ще кілька років тому, але задумане вдалося здійснити лише нещодавно, пише Чортків Сіті

Наприкінці 2019-го року, 24 грудня депутати Чортківської міської ради, спираючись на позитивні висновки керівництва Тернопільської ОДА, все ж таки прийняли рішення підтримати проєкт про надання згоди на добровільне приєднання до міста Чорткова Бичківської (с. Бичківці), Білівської (с. Біла), Росохацької (с. Росохач) і Скородинської (с. Скородинці) сільських рад Чортківського району. Згідно з перспективним планом, до новоспеченої громади повинні були би увійти ще села Горішня Вигнанка та Пастуше.

 Перспективний план Тернопільської ОДА

Втім, оскільки Горішньовигнанський сільський голова наклав вето на рішення депутатів сільської ради про приєднання до Чорткова, до складу громади не змогли увійти і мешканці села Пастуше.

Маючи статус об’єднаної ОТГ, громада матиме змогу претендувати на міжнародні грантові та донорські кошти від програм «DOBRE», «U-LEAD з Європою», Державного Фонду енергоефективності тощо, зазначає сайт Чортківської міської ради.

У четвер, 2 січня, відбулася зустріч керівництва міської ради, райдержадміністрації, сільських голів вищеперелічених сіл, що увійшли до громади, керівників структурних підрозділів міської ради та РДА. На зустрічі обговорили, які подальші кроки слід зробити всім сторонам для повноцінної роботи новоствореної ОТГ.