Головна Новини На Зборівщині зривало дахи з людських осель під час негоди

На Зборівщині зривало дахи з людських осель під час негоди

З чотирьох будинків у Зборівській громаді зірвало дахи під час вчорашньої негоди. Про це Суспільному розповіла спеціалістка загального відділу громади Леся Мурило.

За її словами, в селі Кудобинці з приватного будинку зірвало покрівлю площею 160 квадратних метрів. Також два дахи зірвало в селі Ярчівці та один у Кабарівцях. Зараз комісія з надзвичайних ситуацій об’їжджає села громади та рахує збитки. Також вчора у громаді вітер повалив дерева. Скільки саме – наразі невідомо, повідомляє Суспільне

Вчора вночі після зливи рятувальники викачували воду з будинку, приватного гаража та автомобіля, а також насосної станції в Борщові, розповіла речниця пожежно-рятувальної служби області Ірина Крупа. Наразі в 5-тьох населених пунктах Борщівської громади немає світла, каже начальник служби розподільчих мереж “Тернопільобленерго” Роман Дорош.

Воду з підвалу будинку викачували рятувальники і в Заліщиках, а також у Більче-Золотецькій громаді Чортківського району.

На Тернопільщині через грозу і вітер 42 населені пункти залишились без світла. Про це повідомила речниця пожежно-рятувальної служби області Ірина Крупа.