Головна Новини На Зборівщині браконьєр залишився без човна і сіток

На Зборівщині браконьєр залишився без човна і сіток

Любитель порибалити сітками Ігор Р. так «вправно» намагався перехитрити управління Державного агентства рибного господарства і місцевий суд, що сам потрапив у власні, так вміло розставлені сітки.

Отож на початку червня ц.р. опівночі чоловік рибалив із човна неподалік Малашівців Зборівського району. Причому не тихенько вудкою, а закидав у темні води Серету ставні сітки, суворо заборонені законом. На дні човна вже лежав чималий улов: 6 щук, по пару лящів і окунів, майже 40 коропів і понад сотню линів – загальна сума заподіяної шкоди природним ресурсам перевищила 15 тис. 600 грн.

Утім браконьєр менше за все рахував завдані річці збитки, а тішився думками про наваристу золотаво-бурштинову юшку і так захопився рибальством, що не помітив рибного патруля. Порушника затримали, рибу зважили та склали протокол, де вказали, що Ігор Р. незаконно виловив майже 110(!) кг риби. Водночас у порушника відібрали човен, обидва весла та сітки.

Проте браконьєр, добре проконсультувавшись із адвокатом, не поспішав з’являтися в суді, бо знав, що стягнення за адміністративне правопорушення щодо правил використання об’єктів тваринного світу (ч. 4 ст. 85 КУпАП) обмежується 3 місяцями. Тобто поки суд відкладали, минуло півроку, і справу довелося закрити. Щоправда, Зборівський районний суд постановив конфіскувати у самовпевненого порушника сітки і човен із веслами. Не гаючи часу, браконьєр звернувся до Тернопільського апеляційного суду, однак той залишив у силі вирок суду першої інстанції.

Олекса Чиж  

Джерело: Номер один