Головна Новини На Збаражчині виявили нелегальні автозаправні станції

На Збаражчині виявили нелегальні автозаправні станції

На сьогоднішній день на ринку нафтопродуктів спостерігається збільшення кількості нелегальних автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів, які не мають всієї необхідної дозвільної документації.
Нелегальні точки продажів в абсолютній більшості випадків розміщуються і експлуатуються без належним чином оформленого землекористування, реалізують пальне без застосування касових апаратів, без оформлення трудових відносин з працівниками, без отримання дозволів на експлуатацію об’єктів підвищеної небезпеки та іншими численними порушеннями чинного законодавства.
Автомобільне пальне належить до горючих і легкозаймистих речовин. Тому нелегальне розміщення заправних станцій з порушенням будівельних норм створює загрози життю і здоров’ю громадян, оскільки не проходить обов’язкових контрольних процедур.
Працівниками Збаразького відділення поліції проводяться заходи, спрямовані на документування протиправної діяльності автозаправочних станцій на території району. Так, дільничними інспекторами поліції було задокументовано два факти провадження особами господарської діяльності без державної реєстрації як суб»єкта господарювання та без одержання ліцензії на провадження певного виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до закону, з метою отримання доходу в грошовій формі. В ході документування протиправної діяльності, поліцейськими було вилучено реалізоване особами пальне та грошові кошти, а також пальне, заготовлене для подальшої реалізації та здійснення протиправної діяльності адміністративні матеріали направлені на розгляд Збаразького районного суду.

Звертаємось до всіх громадян, яким відома інформація про діяльність нелегальних автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів, з проханням невідкладно повідомляти про дану протизаконну діяльність.
Закликаємо мешканців району бути відповідальними та не ставити під загрозу своє життя та здоров’я, а також технічний стан автотранспорту