Головна Новини На Замковій горі старовинне місто на Тернопільщині відзначило Свято Замку

На Замковій горі старовинне місто на Тернопільщині відзначило Свято Замку

У неділю, 3 червня, у Кременці відбулося Свято замку, яке об`єднало місцевих жителів та гостей на Замковій горі у славнозвісному замку Бони XIV – XVI ст.

Урочисте відкриття туристичного сезону, дійство з нагоди 765-річчя коронування видатного правителя Галицько-Волинської держави Данила Галицького, концерт аматорських колективів району та міста, виставки творчих робіт народних майстрів, виставка стрілецької зброї – усе це очікувало на гостей свята. Також відбувся обласний фестиваль танцю «Бона Денс», до якого долучилися хореографічні колективи Кременеччини, Тернопільщини та Рівненщини.

Під час святкування працювало містечко народних ремесел, де усі охочі мали можливість попрактикуватись у створенні українських оберегів та різноманітних предметів народної творчості. Місцеві господині гостинно запрошували покуштувати смачні українські страви. Для маленьких відвідувачів працювала розважальна локація.

Кременецький замок називають замком Бони завдяки колишній володарці, яка отримала його у подарунок від свого чоловіка – польського короля і великого князя литовського Сигізмунда I. Неприступний замок, який не вдалося захопити навіть Ханові Батию, впав у вересні 1648 року.