Головна Новини На Дністрі браконьєри виловлювали червонокнижний вид риби (відео)

На Дністрі браконьєри виловлювали червонокнижний вид риби (відео)

Івано-Франківський рибохоронний патруль на р.Дністер в с.Набережне Бучацького району Тернопільської області затримав громадян, що здійснювали вилов “червонокнижного” виду – вирезуба причорноморського.

“Поліцейські Бучацького райвідділку встановили позитивний рекорд – якісно задокументували правопорушення та здійснили слідчо-оперативні дії всього за 2,5 години – в той час, коли у подібних ситуаціях процесуальні дії їхніх колег можуть тривати 6-8 годин”, – зазначив Начальник Управління Державного агентства рибного господарства у Івано-Франківській області Любомир Стрембіцький.

Івано-Франківський рибоохоронний патруль інформує, що Вирезуб причорноморський занесений до Червоної книги України з природоохоронним статусом виду – “зникаючий”. Вирезуб перебуває під охороною Бернської Конвенції про охорону дикої флори та фауни і природних середовищ існування в Європі та Міжнародного союзу охорони природи” – повідомив завідувач сектору іхтіології та регулювання рибальства Івано-Франківського рибоохоронного патруля Анатолій Гордійчук, – “відповідно до «Постанови КМУ № 1030 від 07.11.2012 «Про розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження видів тваринного і рослинного світу, занесених до червоної книги України, а також за знищення чи погіршення середовища їх перебування (зростання)», нарахування збитків за один екземпляр впійманого вирезуба причорноморського становить 10 000 грн. Таким чином, збитки, нанесені правопорушником рибному господарству, становлять 60 000 грн”.