Головна Новини На депутата, що напав на полісменів, відкрили кримінальну справу (Повне відео інциденту)

На депутата, що напав на полісменів, відкрили кримінальну справу (Повне відео інциденту)

Тілесні ушкодження, порваний формений одяг, побита рація та мобільний телефон – такі наслідки після спілкування патрульних з місцевим мешканцем. Чоловік, який напав на правоохоронців – депутат Тернопільської обласної ради.

Йому інкримінують статтю 345 частина 2 ККУ – умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків. Конфлікт між народним обранцем та правоохоронцями виник 21 листопада на вулиці Замковій.

За словами патрульних, о 16:50 вони отримали повідомлення про порушення правил дорожнього руху водієм таксі. Через вісім хвилин екіпаж прибув на місце виклику, але таксиста, який припаркувався з порушенням, там уже не було. Патрульних поліцейських дочекався сам заявник і як тільки вони до нього підійшли, він почав поводитися агресивно.

За словами сержанта поліції Ігоря Лукачика, він не знав, що чоловік, який телефонував на “102″ – є депутатом. Не відомо було поліцейському й те, що чоловік пересувається на інвалідному візку. Після того, як Ігор запропонував незнайомцю вийти з авто, конфлікт загострився.

  • Він висмикнув у мене рацію. Я з напарниками намагався відібрати радіостанцію і тримали його за руки, бо він агресивно поводився, матюкався, кричав, що зараз нас буде бити. Він пообіцяв повернути обладнання. Ми його відпустили і він наносить мені удар в область обличчя.

Поки поліцейський оговтувався від несподіваного удару, дебошир уже схопив його напарницю за волосся та почав тягнути до землі.

  • Наніс удар мені в брову та затиснув пальцем ліву повіку ока, – пригадує інспектор роти Юлія Карпенко. – Він наніс удар мені в голову, зірвав шапку, схопив за волосся і різко потягнув за волосся до землі. Після цього чоловік перекинувся з візком на землю та вирвав у дівчини нагрудний жетон. – Коли тернополянин впав на землю, то почав кричати, що поліція його б’є, люди рятуйте. Хоча його ніхто не бив і ми постійно наголошували припинити конфлікт та поводитися спокійно, – розповідає Ігор Лукачик.

Поки депутат обласної ради дебоширив, кричав та поводився агресивно, спілкуючись з працівниками патрульної поліції, його двоє знайомих стояли поруч та за усім спостерігали. Ніхто з них не намагався заспокоїти чоловіка, лише подали візок та просили його не бити. За словами начальника ГУНП в Тернопільській області Олександра Богомола, розслідування за цим фактом проводить Тернопільський відділ поліції, тривають судово-медичні експертизи, збирається вся доказова база, аби чітко кваліфікувати правопорушення, а винних притягнути до відповідальності.

  • Стаття 43 Закону України “Про поліцію” щодо застосування заходів поліцейського примусу передбачає, що до осіб з обмеженими можливостями поліцейський не має права застосовувати фізичну силу, спецзасоби, зброю, окрім окремих випадків – озброєного нападу або групового нападу. Керівник поліції стверджує, що патрульні в даній ситуації поводилися тактовно і не застосовували ні сили, ні кайданок, ні інших спецзасобів до тернополянина.

  • Депутат обласної ради, який вчинив цей не гідний вчинок вчора, вже неодноразово вступав в конфлікти з поліцією. Ми будуємо правову державу і хочемо, щоб всі учасники нашого суспільства дотримувалися законів, були толерантними до правоохоронців, – каже Олександр Богомол.

Соцмережами поширюються слухи про те, що відео, яке працівники поліції виклали в мережу, монтоване. Аби зняти будь-які питання, ми продемонструємо відеоматеріал повністю.
За матеріалами Досьє 102.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=etZBmflFQ4s&w=560&h=315]