Головна Новини На двох вулицях Тернополя оголосили карантин: хвора на сказ кішка, покусала власника

На двох вулицях Тернополя оголосили карантин: хвора на сказ кішка, покусала власника

2 липня 2018 року відбулося засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії при виконавчому комітеті Тернопільської міської ради щодо випадку загибелі кішки по вулиці Микулинецька – бічна, 10 та оголошення карантину на даній території.

Згідно результату дослідження Тернопільської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби від 26.06.2018 року № 000786 п.м./18 люмінесцентна мікроскопія на сказ – МФА -позитивна. Рішенням НПК від 02.07.2018 року № 2 оголошено вулиці Микулинецьку, Микулинецьку-бічну неблагополучним пунктом, а вулиці Молодіжна, Фестивальна загрозливою зоною. Затверджено план комплексних заходів щодо ліквідації сказу, а саме:

– проведення безкоштовної вакцинації лікарями Міської державної лікарні ветеринарної медицини в м. Тернополі вул. Чернівецька, 24 «А» собак, котів в неблагополучній та загрозливій зонах, а також на території м. Тернополя;

–  проведення роз’яснювальної роботи через  ЗМІ щодо небезпеки захворювання на сказ;

– заборонено в неблагополучній та загрозливій зоні проведення виставок, вивезення собак, котів;

–  організація роботи бригади по відлову бродячих собак для щеплення проти сказу.

Також повідомляємо, що всі тварини на стихійних ринках м. Тернополя (найбільше це вул. Шептицького-Живова) реалізовуються без супровідних ветеринарних документів, відсутністю вакцинації проти сказу відсутністю контролю з боку ветеринарної служби призводить до розповсюдження різних інфекційних захворювань тварин серед населення Тернополя, а також до загибелі самих тварин після їх реалізації.

На даний час проводиться організація щодо розміщення тварин на ПМП «ІІТ» по вул. Шептицького, 25 для реалізації під контролем кваліфікованих працівників Міської державної лікарні ветеринарної медицини в м. Тернополі, а також там, де проводяться всі профілактичні заходи щодо нерозповсюдження захворюваності серед тварин.