Головна Новини На Гусятинщині молодик підклав знайомому понад 200 патронів

На Гусятинщині молодик підклав знайомому понад 200 патронів

Щоправда, у суді обвинувачений стверджував, що просто сховав небезпечну знахідку, аби незабаром здати знайдені 227 військових патронів зразка 1974 року та калібру 5,45 мм поліції.

Зі слів засудженого, на початку вересня 2019 року в пошуках металобрухту він блукав лісом неподалік смт Гусятин. Аж раптом у кущах побачив чорний поліетиленовий пакет. З цікавості відкрив і побачив усередині патрони. Уже згодом порахував – 227 штук. Сам не знав, для чого, але пакет узяв з собою та заховав у господарській коморі знайомого, навіть не попередивши того. Місяць потому небезпечний пакунок вилучили правоохоронці, пише Номер 1

Утім чолов’ягу виправдовує лише той факт, що він є інвалідом 2 групи, хворіє на епілепсію, через що перебуває на диспансерному обліку в місцевій районній лікарні.

Однак за фактом зберігання, придбання бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч.1 ст. 263 КК України) проти нього було відкрито кримінальне провадження.

Зважаючи на щире каяття та стан здоров’я чоловіка, Гусятинський районний суд призначив йому один рік іспитового строку з покладенням відповідних обов’язків перед органами пробації. Водночас зобов’язав сплатити 1 тис. 100 грн. за проведену судову експертизу зброї.

Олекса Чиж