Головна Новини На в’їздах і виїздах населених пунктів Тернопільщини, де зафіксовані спалахи коронавірусної інфекції,...

На в’їздах і виїздах населених пунктів Тернопільщини, де зафіксовані спалахи коронавірусної інфекції, працюють контрольно-пропускні пункти

Кабінет Міністрів України прийняв рішення запровадити надзвичайну ситуацію та продовжити карантинні заходи в державі до 24 квітня. На Тернопільщині режим надзвичайної ситуації діє з 23 березня, відколи в області був зафіксований перший випадок зараження короновірусною інфекцією.
В даних умовах працівники  поліції посилено забезпечують правопорядок на території краю та  контролюють дотримання обмежувальних заходів.
В області встановлено контрольно-пропускні пункти на території двох районів, які є осередками спалаху та поширення вірусної інфекції. Пости працюють на в’їздах та виїздах із міста Заліщики, а також сіл Швейків та Ковалівка Монастириського району.
Основне завдання працівників поліції, які несуть службу на них, – відстеження переміщення осіб, з метою недопущення розповсюдження інфекції. Правоохоронці перевіряють транспортні засоби, проводять роз’яснювальну роботу з населенням щодо важливості дотримання встановлених обмежень та у разі потреби  – надають допомогу в межах своєї компетенції.
Також на одному із постів поліцейські проводять дистанційне вимірювання температури у водіїв та пасажирів.
Такі заходи, насамперед, вживаються  задля випередження поширення хвороби. Співробітники поліції не блокують, не обмежують та не перешкоджають руху транспорту.
Поліцейські вкотре закликають краян з розумінням поставитися до вимушених заходів та дотримуватися карантину.