Головна Новини На вулицях Тернополя працює евакуатор

На вулицях Тернополя працює евакуатор

У Тернополі інспектори з паркування управління муніципальної інспекції продовжують притягувати до адміністративної відповідальності водіїв за порушення правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів.

Окрім штрафування власників транспортних засобів за порушення правил паркування, з 1 липня інспектори з паркування здійснюють евакуацію автомобілів на штраф-майданчик. Так, впродовж чотирьох місяців у Тернополі на штрафмайданчик було евакуйовано 76 автомобілів.

Як зазначає завідувач сектору контролю за паркування транспортних засобів управління муніципальної інспекції Володимир Петрик, відповідно до ст.122 ч.3 КУ «Про адміністративні правопорушення» є визначений перелік місць, де припарковані автомобілі створюють суттєві перешкоди для руху і підлягають евакуації. Вартість перебування авто на штрафмайданчику складає 142 грн. за кожну добу. Для повернення транспортного засобу водію або власнику транспортного засобу необхідно звернутися на штрафмайданчик за адресою: вул. Бережанська, та сплатити штраф, сума якого складає близько 510 грн, також оплатити  послуги за транспортування  і зберігання авто. Впродовж перших 10-ти банківських днів після того, як постанова набуде чинності, порушник може сплатити лише 50% розміру штрафу (255 грн), при цьому постанова буде вважатися виконаною.

Додамо, за безпекою автомобілів на штрафмайданчику слідкує охорона, ведеться також відеоспостереження. Перед евакуацією автомобіля проводиться його фотофіксація, така ж фотофіксація проводиться і після привезення транспортного засобу на арештмайданчик. Ці фото будуть доступні власнику або водію транспортного засобу, який має при собі відповідні документи.

Інформація про евакуйовані на території міста автомобілі розміщується на порталі https://inspector.rada.te.ua.

Нагадаємо, тернополяни можуть повідомляти про факти вчинення правопорушень у сфері паркування в управління муніципальної інспекції за тел.: 40 41 09 та +38 073 015 1481 (Viber).