Головна Новини На вихідні правоохоронці і в формі, і у цивільному одязі працюватимуть у...

На вихідні правоохоронці і в формі, і у цивільному одязі працюватимуть у Тернополі

Не провокувати ситуацію під час заходів, які відбуватимуться на території області під час травневих вихідних, не використовувати заборонену символіку та не порушувати громадський порядок – з таким проханням до мешканців міста та області звернувся начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол.
У ці дні, каже керівник, правоохоронці працюватимуть у посиленому режимі, оскільки безпека громадян – основне завдання поліції.
– Кожен день відповідна кількість працівників поліції буде заступати на чергування. В першу чергу ми будемо звертати увагу на безпеку майна та помешкань громадян, додаткові мобільні групи, як поліцейські в формі, так у цивільному одязі, працюватимуть у Тернополі та по великих населених пунктах краю.
Просить головний поліцейський області попіклуватися про власне майно і самих мешканців Тернополя та реґіону, а також повідомляти на лінію “102” про будь-які правопорушення, підозрілих людей чи предмети, звертати увагу на іноземців кавказької національності, – нагадує відділ комунікації поліції Тернопільської області.
– Посилені наряди чергуватимуть і на автошляхах Тернопільщини. Це будуть як патрульні поліцейські, так і групи реагування патрульної поліції територіальних підрозділів. Водії нехтують правилами дорожнього руху – серед іншого вони сідають за кермо у стані алкогольного сп’яніння, перевищують швидкість та забувають використовувати ремені безпеки. І закінчується таке ігнорування правил трагічно.
 Нагадав Олександр Богомол і про нагляд за велосипедами, дитячими візочками та дороговартісним майном, залишеним у автівках. Забуті речі стають легкою наживою для злодіїв.
Про безпеку під час відпочинку на природі, а зокрема у лісах, нагадав журналістам і Віктор Маслей – начальник управління ДСНС в Тернопільській області. Рятувальник наголосив на правилах поводження з вогнем та на водоймах.