Головна Новини На будівлі Тернопільського Пласту відкрили меморіальну дошку пластуну, бійцю АТО Віктору Гурняку

На будівлі Тернопільського Пласту відкрили меморіальну дошку пластуну, бійцю АТО Віктору Гурняку

На відкритті дошки було близько сотні людей. Вшанувати пам’ять світлої людини, яка віддала життя за Україну прийшли батьки та родичі Віктора Гурняка, а також друзі та пластуни.
Для вихованців Тернопільського Пласту Віктор Гурняк – герой та приклад людини, яка варта наслідування.
Зазначимо, що меморіальна дошка виготовлена зі скла. На ній також є QR-код, який посилається на статтю у Вікіпедії про бійця.
Голова Тернопільського Пласту Назар Гапій розповів: «Відбулась дуже знакова подія для усіх пластунів станиці Тернопіль. Відкриття цієї пам’ятної дошки Віктора Гурняка, який юнакував у станиці Тернопіль, буде кожного дня нагадувати про жертовність та три головні обов’язки пластуна: бути вірним Богові та Україні, допомагати іншим та жити за Пластовим законом».
Нагадаємо, Віктор Гурняк – український фотокореспондент, військовик (боєць 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар» Міністерства оборони України), пластун. Загинув, боронячи Україну 19 жовтня 2014 року від мінометного снаряду, коли під обстрілом вивозив поранених у районі 32-го блокпосту поблизу селища Сміле Луганської області. У нього залишилися дружина Ірина та донечка Юстинка.
Також додамо, що третя меморіальна дошка, яку встановили на честь Героя. Одна є стіні Технічного коледжу ТНТУ, а друга на фасаді Тернопільської школи №27, у якій навчався Віктор Гурняк.

Прес-служба Пласту