Головна Новини На Борщівщині браконьєр ловив рибу з допомогою електроструму

На Борщівщині браконьєр ловив рибу з допомогою електроструму

На пасхальні вихідні Тернопільські рибпатрульні викрили грубе порушення правил рибальства.

21 квітня під час проведення рибоохоронного рейду державні інспектори виявили громадянина, який здійснювали вилов риби забороненим знаряддям лову – електроловильною системою, пише Звістка.

Інцидент трапився поблизу села Вільховець Борщівського району Тернопільської області. Завдяки оперативності рибоохоронного патруля порушник не встиг завдати шкоди рибному господарству України, повідомляє Тернопільський рибоохоронний патруль.

Складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі в суд за місцем скоєння злочину. Заборонене знаряддя лову вилучено.

Довідка: використання електровудки чи електроловильної системи під час лову риби завдає масштабного руйнування екосистемі водойм. Залежно від потужності вона здатна знищити все — від риби та ікри до планктону і найдрібніших мікроорганізмів в радіусі від 5 до 20 метрів. Після застосування електроструму водна ділянка стає не життєдайною, а риба та мікроорганізми гниють і перетворюють водойму в мертву зону на багато років.