Головна Новини На базі Чортківської установи виконання покарань відбулись Міжрегіональні збори (Фото)

На базі Чортківської установи виконання покарань відбулись Міжрегіональні збори (Фото)

з робочим візитом 12 вересня з’їхалися до Чорткова чи не з усіх областей України начальники слідчих ізоляторів і установ виконання покарань (серед яких – представники вказаних із Маріуполя (Донецька область), Старобільська (Луганська), Ізмаїла (Одеська)), пише Чортків Сіті

Власне на базі Чортківської установи виконання покарань за № 26 під головуванням начальника Управління Державної кримінально-виконавчої служби України Адміністрації ДКВС України полковника внутрішньої служби Олексія Бондаренка та начальника відділу організації діяльності слідчих ізоляторів Управління ДКВС України полковника внутрішньої служби Петра Лисака відбувся захід.

 

В часі урочистого шикування полковник Олексій Бондаренко торкнувся низки проблем, із якими зіштовхуються установи кримінально-виконавчої служби України:

– Перш за все – проблема недофінансування чи взагалі відсутність належного фінансування на потреби модернізації установ. До цього ж – неповна укомплектованість особового складу чи не в кожній установі відповідного призначення. Це, мабуть, спричинене тим, що зарплата службовців СІЗО та УВП є найнижчою серед усіх силових структур держави, що не відповідає ні рівню безпеки, ні відповідальності працівників. А також одне з важливих аспектів – це забезпечення належних умов (як роботи, так і відпочинку) для персоналу установи.

Полковник Бондаренко висловив відрадність щодо тісної співпраці з представниками обласної та міської влади, звернувшись із вдячністю безпосередньо до добродіїв Чортківщини – депутатів Тернопільської обласної ради Василя Градового, Василя Вислоцького, Володимира Заліщука; заступника Чортківського міського голови Романа Тимофія. У відповідь шановне товариство засвідчило про те, що з їхнього боку підтримка ніколи не бариться, що спільними зусиллями низка проблем вирішується й вирішуватиметься надалі, при цьому вручивши начальнику УВП № 26 Андрію Бойку, так би мовити, фінансову підмогу в конверті. Відтак п. Тимофій спрезентував гостям сувеніри з логотипами нашого міста.

 

 

Далі нарада поетапно проходила за робочим планом. У супроводі начальника Чортківської УВП (№26) підполковника внутрішньої служби Андрія Бойка учасники зібрання оглянули територію охоронюваної зони: місце розряджання та заряджання зброї; ділянки розміщення технічних засобів охорони установи;

 

приміщення – прийому та розміщення ув’язнених у збірному відділенні, медичної частини, камери-палати для хворих; соціально-виховної роботи із засудженими до вічного позбавлення волі;

 

відділення господарчого обслуговування; камер сектору максимального рівня безпеки та інші. В більшій частині приміщень уже проведено капітальний ремонт і укомплектовано необхідним інвентарем.

 

а також – показові виступи інспекторів-кінологів зі службовими собаками.

 

У ході зборів учасники обговорили ряд питань, зокрема: удосконалення практичних навичок роботи у сфері виконання кримінальних покарань, обговорення плану впровадження та практичного використання європейських стандартів і методів роботи, а також обмінялися передовим досвідом діяльності зазначених установ.

Наприкінці навчально-практичної частини зборів відбулося підведення підсумків роботи слідчих ізоляторів і установ виконання покарань в поточному періоді цього року, за результатами якого кращих співробітників заохочено правами керівництва установи та Адміністрації ДКВС України.

Фото Тетяни Лякуш