Головна Новини Наївного тернополянина розвели на 10 тисяч гривень

Наївного тернополянина розвели на 10 тисяч гривень

У пастку бензинового шахрая потрапив черговий мешканець Тернополя. Аферистка зателефонувала чоловіку 10 травня. Представилася менеджером відомої паливної компанії та розповіла про акційні ціни на дизпаливо, яке можна придбати саме в цей день. Чоловік одразу погодився придбати паливо. Домовилися зустрітися на заправці.

Тернополянин на радощах накупляв каністр та подався по дизель. На автозаправній станції до нього підійшла незнайомка та попросила розрахуватися за послуги. Потерпілий власноруч передав до рук шахрайки десять тисяч гривень. Жінка сховала гроші та наказала витягти усі каністри, уточнивши, що до нього невдовзі підійдуть її працівники. Невідома пішла, а чоловік ще довго чекав на своє пальне, аж поки не поспілкувався з робітниками заправки. Вони повідомили, що ніяких акційних знижок компанія не надає, а він, найімовірніше, став жертвою аферистів. Довелося телефонувати в поліцію.

Краяни, перестаньте вірити невідомим! Знижки на пальне, виграш авто, заблоковані картки, та порятунок родичів від криміналу – усе це добре відпрацьовані шахрайські пастки. І, на жаль, незважаючи на чималу кількість застережень, люди продовжують вірити мобільним пройдисвітам. Не перевіряють інформацію, не задумуються, за що платять гроші, натомість допомагають заробляти зловмисникам.

Не будьте такими довірливими! У будь-якому випадку перевірте усе почуте в телефонному режимі: телефонуйте на фірму, представники якої пропонують вам послуги чи акції, в банк, аби дізнатися про стан рахунку, та родичам, які буцімто потрапили в біду. У наш час це можна здійснити, навіть продовжуючи розмовляти з невідомим абонентом. Гроші повернути майже неможливо, а перестрахувати себе від подібних злодіянь можна на всі 100 відсотків! Повідомляє Терноград