Головна Новини Начальник поліції просить тернополян поставити на вікна металеві грати

Начальник поліції просить тернополян поставити на вікна металеві грати

Не економити на дверях, дверних замках, охороні помешкань – закликає тернополян очільник поліції Олександр Богомол. За словами правоохоронця, влітку злочинці активізуються збирають інформацію про господарів тих чи інших квартир, і тільки ті їдуть у відпустку, одразу ж беруться присвоїти собі їхнє майно.

“Шановні мешканці міста та області, подбайте про власну безпеку. Не економте на якісних дверях та замках, а ще краще, коли вхідних дверей пара. На вікна першого поверху краще поставити металеві ґрати. Знайте, що жодне металопластикове вікно не убезпечить квартиру від проникнення. На час відсутності цінні речі краще здати на збереження до банку.

Їдучи на відпочинок, не варто повідомляти про це усіх навколо, а особливо в соцмережах. Добре, якщо є кому наглянути за помешканням, а ще краще – встановити охоронну систему та підключити її до пульту централізованого спостереження управління поліції охорони. Це зменшить вірогідність проникнення злодіїв до житла та захистить майно”, закликає поліціянт.

До слова, начальник поліції навів приклад, як нещодавно двоє осіб серед білого дня в обідню пору увійшли до квартири тернополянки та винесли добра на 500 тисяч гривень.

“На днях оперативники слідчого відділу поліції піймали у Тернополі двох гастролерів кавказької національності. Дует в обідяну пору встиг обчистити помешкання місцевої жительки. Проникли в квартиру, підібравши ключ. Перевернули в оселі все і винесли золота та грошей на суму майже 500 тисяч гривень. Злодюжок вдалося затримати за кілька годин. Зараз вони знаходяться в ІТТ“.