Головна Новини Націонал-соціалізм піднімає голову у Борщеві

Націонал-соціалізм піднімає голову у Борщеві

Ідеї фашизму взялись реалізовувати на Борщівщині «молоді націонал-соціалісти». Забрати у опонентів і розділити між своїми «побратимами» стає основною ідеологією «свободи». Борщівська влада зразка 2015 року взяла за мету допомогти учасникам «АТО» отримати належні їм по закону ділянки під забудову. Для цього всі хто хоче отримати ділянки не залежно від місця народження чи проживання під керівництвом «націонал-соціалістів Борщівщини» пишуть заяви до Борщівської міської ради. А нова міська рада керована тими ж «чистокровними арійцями» не знайшла кращого шляху, як відбирати землі у науковців та підприємців. На останню сесію міської ради винесено питання: « Про розгляд питання щодо повернення земельної ділянки площею 9,0га в урочищі «Аеродром» та « Про розгляд питання щодо вилучення земельної ділянки ДП «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу».

Ось так руками простих хлопців «молоді націонал-соціалісти – свободівці» відпрацьовують позичені на вибори кошти.

Ірландський державник і філософ Едмунд Берк казав, що “Все, що потрібно для тріумфу зла, – це байдужість добрих людей”.

Якщо ще кілька років тому ВО «Свобода» багатьом здавалася принциповою, чистою та чесною, адже на парламентських виборах у 2012 році за цю політичну силу віддало свої голоси більше двох мільйонів українців, то вже у 2014 році на позачергових виборах президента України за лідера ВО «Свобода» Олега Тягнибока проголосували півтора відсотки українців, більше набрав навіть комуніст Симоненко. Власне кажучи, «скуштувавши влади», «Свобода» ніяк не хоче її віддавати. Не маючи особливої надії провести своїх депутатів до Верховної Ради за партійним списком, партія ставить усе на своїх мажоритарників та вибори у громадах.. І у своїй агонії, хапається, як потопаючий, за будь-яку можливість. Для представників ВО «Свобода» їх украй мало, тож вони навіть не гидують публічно спекулювати чужим горем.

Та назагал ВО «Свобода» явно вилетіла з політичного мейнстріму. Розпочалося вільне падіння. Багато свободівцівсправді щирі у своїх патріотичних переконаннях. Багато з них дійсно мали велику надію, що саме цього разу їх не здурять. Можливо вони й спробують якось «очищати» націоналістичну ідею від корисливості і примітиву їхніх поводирів.

Після ВО «Свободи» націоналістична ідея ще довго буде дискредитована.

В лавах свободівців наступає фрустрація.

А тому для представників інших політичних середовищ наступає дуже важливий момент. Простір політичного порожнечі не терпить. Він буде заповнений тими чи іншими політичними формуваннями. Відбудеться «велике переформатування» – принаймні там, де прогинатиметься ВО «Свобода». Тому невдовзі нас можуть очікувати великі несподіванки. В тому числі і з боку ВО «Свободи», яка, поза всяким сумнівом, огризатиметься на таке розгортання ситуації. Якщо зможе.

Всі ці міркування не надто приємні. Однак реаліям треба дивитися в очі.