Головна Новини Наталія Гуда: “Любомир Гузар залишив у спадок свою мудрість, у ній він...

Наталія Гуда: “Любомир Гузар залишив у спадок свою мудрість, у ній він продовжує жити для нас”

Україна попрощалась з духовним батьком народу — Любомиром Гузаром. Він, попри поважний вік, був духовним титаном для української нації, вважає дружина мецената та підприємця, засновника благодійного фонду «Твори добро», керівника будівельної компанії «Креатор Буд» Ігора Гуди – Наталія.

— Коли Любомира Гузара питали про його прагнення, він говорив, що найбільше хоче бути Людиною, а також, щоби інші прагнули бути Людьми. У цих словах — весь Блаженніший. Він подарував нам багато мудрості, давав дороговкази, підказки, настанови. Його слова завжди були маяками у найскладніші часи. На усіх роздоріжжях ми часто шукаємо орієнтири, велика заслуга Любомира Гузара в тому, що він і був цим орієнтиром. Чимало складних часів випало на долю УГКЦ, але Гузар ніколи не здавався. Він був зі своїм народом у важкі моменти, підтримував на Майдані. «Не бійтеся», казав він і вселяв надію у серця українців, які були у повній непевності, — зазначає Наталія Гуда.

У мудрості та правдивості слів Блаженнішого, каже Наталія Гуда, ніхто не мав і не матиме сумнівів.

— Любомир Гузар попрощався з нами й своїм земним життям, але він не покинув нас. Він продовжує жити у тому спадку, який залишив українцям на багато віків. Його мудрість вічна, — додає Наталія Гуда.

Родина Ігора та Наталії Гуди не сумніваються у правильності слів Блаженнішого і підтверджують добрими прикладами соціально-відповідального служіння: вони допомагають здійснювати соціальні проекти, допомагають лікарням, бійцям АТО, геріатричним будинкам, допомагають місту. Родина Ігора та Наталії Гуди заснували благодійний фонд «Твори добро», який співпрацює з Тернопільсько-Зборівською архиєпархією. Саме завдяки фонду на Тернопільщині наприкінці лютого перебував Нерукотворний образ Христа, який об’єднав сотні тисяч християн, незалежно від конфесій.