Головна Новини Наступного тижня у Тернополі можливо відновлять роботу приватні стоматології

Наступного тижня у Тернополі можливо відновлять роботу приватні стоматології

З 5-го травня в Тернополі планують частково відновити роботу роботу приватних стоматологій, закладів громадського харчування, об’єктів торгівлі їжею та напоями, а також у продовольчих магазинах можуть дозволити продавати гарячі напої. Усе це за умови, що впродовж вихідних кількість хворих на коронавірус у місті значно не зросте. Про це повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Свої пропозиції він оголосив під час зустрічі з підприємцями, яка відбулася 30 квітня.

Пропозиції міського голови 4 травня мають розглянути на засіданні оперативного штабу для боротьби з коронавірусом і прийняти рішення, – пише Суспільне

Також Сергій Надал сказав, що наступного тижня ініціюватиме перед керівництвом держави початок роботи окремих підприємств та організацій до звершення карантину, якого очікують 11 травня:

“Ми говоримо про те, що це може стосуватися продажу промислових товарів, за умови дотримання тих самих вимог, які є в продуктових магазинах, крім того, ми можемо говорити, що це може бути діяльність фінансових установ”.

Голова Тернопільської обласної громадської організації “Підприємці Галичини” Ольга Шахін розповіла, що пропонували підприємці, звертаючись до міського голови:

“Щоб дозволити роботу з 05.05.2020 року за умови стабілізації рівня захворюваності на території Тернопільської міської громади закладам ресторанного та громадського харчування із застосуванням адресної доставки з вимогою санітарної обробки приміщень не рідше, ніж двічі на день, об’єктів торгівлі продуктами швидкого харчування в одноразовому пакуванні, в тому числі, ваговим морозивом, напоями на розлив, кава, квас, газовані, охолоджувальні та інші напої із забороною вживання напоїв, їжі на місці, а також, реалізація кави та інших гарячих напоїв, що готуються виключно персоналом на кавових апаратах в стаціонарних об’єктах торгівлі продовольчими товарами”.

Результат зустрічі з міським керівництвом прокоментував підприємець Юрій Лихач:

“З моєї сторони, як представника фаст-фудів, ці пропозиції повністю влаштовують, якщо ми їх доведемо до життя. Тобто, наші вимоги почули, і міська рада те, що могла зробити для нас, в принципі зробила. Я вважаю, це дуже плідно і позитивно”.

Андрій Салагорник представляє приватних стоматологів:

“Представляю інтереси більш ніж 200 приватних стоматологій Тернополя. Ми отримали від міської ради до обговорення пропозицію, в яку включається те, що за рахунок міської ради робляться ПЛР-тести лікарів, які в клініках приватних, які будуть мати бажання ургентувати. Натомість приватні стоматології, які будуть ургентувати, будуть виконувати певні маніпуляції безкоштовно за поданням міської ради. Всі пропозиції будуть обговорені і я сподіваюсь, що ми дійдем певного якогось знаменника”.

Про цю зустріч з міським головою підприємці домовилися 28 квітня. Тоді вони влаштували автопробіг на захист малого та середнього бізнесу під час карантину. Головна їхня вимога – щоб їм дозволили відновити діяльність з 1 травня та бути у рівним умовах з тими підприємцями, яким дозволено працювати під час карантину. З цими вимогами вони звернулися до міського голови Тернополя, голови облдержадміністрації, президента, прем’єр-міністра.

Участь в автопробігу взяли близько 100 осіб. Містом колоною їхали понад 80 автомобілів. Про це повідомив речник Нацполіції області Сергій Крета.