Головна Новини Наслідки ЗНО: деякі тернопільські випускники змінять золоті медалі на срібні

Наслідки ЗНО: деякі тернопільські випускники змінять золоті медалі на срібні

Після завершення навчального року у Тернополі було 172 претенденти на золоті медалі, а після проведення зовнішнього незалежного оцінювання їх стало значно менше, повідомляє За Збручем.

Скільки тернопільських одинадцятикласників отримає медалі, поки що невідомо. Оскільки з деяких предметів ще немає результатів ЗНО.

«Після зовнішнього незалежного оцінювання деякі претенденти на золоті медалі, стали претендентами на срібні медалі. Проте радує те, що більшість претендентів на медалі підтвердили свої знання у зовнішньому незалежному оцінюванні. Відтак в Тернополі 74 одинадцятикласники отримають золоті медалі, 45 срібні. А ще 20 одинадцятикласників, які претендують на медалі, чекають на результати ЗНО з географії, фізики та хімії. Тому зараз я не можу назвати кінцеву кількість медалістів. Ми вже точно будемо знати цю інформацію під час урочистого нагородження, яке відбудеться на міському стадіоні. Урочиста хода розпочнеться у суботу о 15.30. А вже на стадіоні буде вручення і концертна програма», – розповідає начальник управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольга Похиляк.

До слова, цього року зі школою прощатиметься 1173 тернопільських одинадцятикласників.

Софія Романська