Головна Новини Населення виступає проти легалізації кар’єрів?

Населення виступає проти легалізації кар’єрів?

Справжній шквал емоцій протягом години тривав у сесійній залі, коли депутати Теребовлянської районної 9 серпня затверджували порядок денний одинадцятої сесії сьомого скликання.

Справа в тому, що останнє питання під No32 «Про визнання таким, що втратило чинність рішення Теребовлянської районної ради від 24 травня 2016 року No145 «Про погодження клопотання щодо надання ТОВ «Природоохоронне сільськогосподарсько-виробниче підприємство «Замкова гора» (с. Струсів) спеціального дозволу на користування надрами» на сесії було запропоновано зняти з порядку денного (нагадаємо читачам, що мова йде про проходження процедури офіційного відкриття піщаного кар’єру у Варваринцях, проти чого протестує значна частина місцевих жителів, мотивуючи тим, що кар’єр ускладнить і так непросту ситуацію з водопостачанням у селах, – ред.).

 

Головуючий Ігор Смільський таку пропозицію обгрунтовував тим, що попереднім рішенням районної ради створено робочу групу з вивчення даного питання і визначено термін – до 5 вересня з конкретними пропозиціями вийти на чергову сесію. Тим паче, що матеріали у робочу групу продовжують надходити. Таку думку підтримано і на засіданні президії районної ради. Інша позиція була у депутата Ігоря Бенька. Він сказав, що робоча група вже вивчила питання, а свої висновки передала постійній комісії районної ради з питань промисловості, житлово-комунального господарства, агропромислового комплексу, земельних відносин та охорони довкілля, яка, в свою чергу, внесла рекомендацію розглянути дане питання на сесії.

За результатами поіменного голосування питання під No32 було знято з порядку денного.

Незадоволений результатами голосування депутат Ігор Бенько заявив, що, захищаючи інтереси громад Варваринців і Налужжя, не дасть працювати сесії і закликав колег залишити залу. Напруження наростало, здавалось, що депутати того дня припинять на цьому роботу.

До присутніх звернулась депутат Тетяна Заноз. Вона закликала колег суворо дотримуватись регламенту і законності, продовжити повноваження робочої групи, яка грунтовно та об’єктивно вивчила б матеріали, що продовжують ще надходити з даного питання.

Між сторонами було погоджено продовжити повноваження робочої групи до 1 вересня і вийти на сесію районної ради з конкретними пропозиціями.

Тільки після цього депутати перейшли до розгляду питань порядку денного.

Анатолій ТКАЧ, “Воля”.

До теми:

Відео у соцмережі

image

зображення:  фото ситуаційного плану, котрий робочій групі надав Струсівський сільський голова 13.07.2016 року, синім обведено межі земельної ділянки, котру хочуть розробляти під кар’єр. Чорними кружечками позначено пронумеровані свердловини, що в черговий раз підтверджує, що геологорозвідка вже проводилась, хоч дозвіл на це ще не надавався. Ці та інші факти порушення закону продовжить вивчати робоча група.